ASBESTIA ASUNNOSSA?

Asbestikartoitus on pakollinen ennen 1994 rakennettujen kohteiden remonteissa

ASBESTIKARTOITUS AMMATTILAISILTA


Uusi asbestilaki astui voimaan 2016, minkä jälkeen asbestikartoitus on tullut pakolliseksi kaikissa remonteissa, jotka tehdään ennen vuotta 1994 rakennettuihin kohteisiin.

Asbestia on käytetty rakennuksissa mm. eristeenä ja sidosaineena kaakeleissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, muovimatoissa, liimoissa, saumauslaasteissa ja maaleissa. Asbestia purettaessa hengitysilmaan irtoava asbestipöly on terveydelle erittäin haitallista, joten kartoitus on tehtävä sekä työntekijöiden että asukkaiden terveyden suojaksi.

Asbestikartoitus on tehtävä ennen remontin aloittamista. Kartoituksia voivat tehdä vain pätevät työntekijät ja kartoitus on tehtävä myös silloin kun purkaminen tehdään ulkotiloissa. Turkutalon ammattilaiset tekevät asbestikartoitukset asiantuntemuksella Turussa ja koko Lounais-Suomen alueella.

Ota yhteyttä »

 

ASBESTIKARTOITUS ASKEL ASKELEELTA:


  1. Ennen remontin aloittamista otamme kohteessa näytteet kaikista purettavista paikoista. Tarkoituksena on selvittää asbestin sijainti, määrä ja pölyävyys.
  2. Näytteet lähetetään turvallisesti pakattuna laboratorioon tutkittavaksi. Tulokset saapuvat yleensä muutaman arkipäivän kuluttua. Saat tutkimuksesta kirjallisen raportin, jossa selviää, onko asbestia löytynyt.
  3. Kartoitus dokumentoidaan ja liitetään turvallisuusasiakirjaan. 
  4. Jos asbestia löytyi, purkutyöstä tehdään kirjallinen turvallisuussuunnitelma työturvallisuuden takaamiseksi.

KUKA VASTAA ASBESTIKARTOITUKSESTA TALOYHTIÖSSÄ?


Taloyhtiössä asbestikartoituksen järjestämisestä vastaa rakennuttaja. 

Rakennuttaja huolehtii asbestikartoituksen hankkimisesta hankesuunnitteluvaiheessa sekä siitä, että asbestikartoittaja löytyy rekisteristä ja että kartoituksesta laadittu dokumentti on liitetty turvallisuusasiakirjaan.

Työturvallisuuden ja asbestialtistuksen ehkäisyssä päävastuu on urakoitsijalla.